Salutare!

La începutul lunii noiembrie am mers într-o nouă călătorie în România. De data aceasta am ales Bucovina, o zonă superbă ce oferă niște peisaje spectaculoase. Este de asemenea o zonă cu încărcătură istorică, dar și o zonă în care tradițiile sunt încă păstrate. Nu în ultimul rând, Bucovina este celebră pentru bisericile cu fresce exterioare, Voroneț, Sucevița și Moldovița fiind doar câteva dintre acestea.

Partener în această călătorie din Bucovina, mi-a fost noul Mercedes-Benz Clasa A, având plăcerea să efectuez un test-drive prelungit de 3 zile cu modelul A180d. În acest articol am să vă arăt câteva fotografii, o să vă descriu un pic acest model și o să împărtăsesc cu voi experiența mea din acest test-drive.

Mercedes-Benz Clasa A, modelul A180d este un hatchback alimentat de un motor diesel de 1,5 litri.

Puterea motorului este transmisă pe șosea de tracțiunea pe roțile din față, cu o cutie de viteze automată cu 7 trepte cu dublu ambreiaj.

Dieselul de 116 CP poate atinge viteza de 100km/h în 10,5 secunde, iar viteza maximă poate fi de 202km/h. Nu este un model foarte rapid, dar sincer nici nu sunt mare fan al mașinilor foarte rapide. Pentru mine, mai importantă este călătoria în sine și confortul avut pe parcurs decât de cât repede să ajung la destinație.

Mercede-Benz Clasa A beneficiază de asistență activă de menținere a benzii de circulație, avertizare de coliziune și frânare autonomă de urgență. Funcția de asistență activă a benzii de circulație mi se pare foarte bună, în condițiile în care la drumuri lungi poate interveni oboseala. Am călcat de cateva ori banda continuă si asistenta a intervenit, avertizându-mă pe panoul de bord și frânând ușor.  Ce mi-a mai plăcut mult a fost că în urma unui drum mai lung de câteva ore, la întoarcerea mea spre București, am fost avertizat să fac o pauză, pentru a mă relaxa un pic și pentru a continua drumul în siguranță.

Modelul A180d este silențios pentru un motor diesel. În curbe și pe drum drept, se simte ca un Mercedes adevărat în mișcările sale – solid, confortabil și demn de încredere.

În interior, mașina arată spectaculos. Mașina are la dispoziție nu mai puțin de 64 de culori ale iluminatului ambiental din care poți alege (de cinci ori mai multe culori disponibile decât înainte), iar alegerea se va reflecta în frumoasele orificii de aerisire în stil turbină.

Interiorul Mercedes-Benz Clasa A este dominat de două ecrane digitale care stau pe partea de sus a tabloului de bord. Ecranul uriaș de infotainment este folosit cu mare efect, cu o grafică incredibil de clară și o interfață foarte prietenoasă. Alegerea metodelor de derulare ajută aici, la fel ca și ecranul de înaltă rezoluție și grafică de înaltă calitate.

Clasa A a introdus, de asemenea, cel mai recent sistem de infotainment al companiei. Se numește MBUX (Mercedes-Benz User Experience) și are capacitatea de a învăța datorită inteligenței artificiale. De asemenea, poate fi personalizat și adaptat pentru a se potrivi fiecărui utilizator, creând astfel o legătură emoțională între vehicul, șofer și pasageri. În plus, funcționarea pe ecranul tactil a afișajului media și navigarea se face prin tehnologia realității augumentate și prin controlul inteligent al vocii cu recunoașterea naturală a vorbirii. Se poate activa spunând “Hey Mercedes”. Noul MBUX – Mercedes-Benz User Experience oferă capacitatea de a fi controlat via touchscreen, touchpad-ul amplasat pe consola centrală şi butoanele amplasate pe volan.

Din punct de vedere al capacității compartimentului pentru bagaje din spatele scaunelor, acesta este de 370 litri – cu 29 de litri mai mult decât în ​​modelul precedent. Pentru o familie de 2-3 persoane poate fi suficient dar pentru familii cu un numar mai mare de persoane poate fi insuficient atunci cand mergeți in călătorii mai lungi.

Ca o concluzie a experienței mele cu Mercedes-Benz Clasa A modelul A180d, pot spune că acest test drive a fost unul foarte plăcut.

Un design exterior superb, așa cum ma așteptam. La interior însă, Mercedes-Benz Clasa A redefinește complet luxul modern în clasa compactă și revoluționează designul. Calitatea materialelor interioare este excelentă, iar designul planșei de bord și al scaunelor sunt de asemenea spectaculoase.

Pe drum și in curbe, mișcările mașinii sunt excelente – confortabile și demne de încredere, aceste mișcări fiind asistate de funcții automate de siguranță (asistență activă de menținere a benzii de circulație, avertizare de coliziune și frânare autonomă de urgență).

Nu în ultimul rand, odată cu introducerea noii interfețe intuitive Mercedes-Benz User Experience, fiecare detaliu se poate adapta cu precizie dorințelor, nevoilor și stilului tău de șofat.

Sper că ți-a placut acest articol și ai găsit aici informații folositoare. Dacă ai intrebări sau sugestii, te rog să imi lași un comentariu.

Toate cele bune!