Salutare!

Iti multumesc ca ai intrat pe site si iti multumesc ca iti faci timp sa citesti acest prim articol de pe blogul meu.

In acest material voi incerca sa prezint in cateva randuri ceea ce m-a facut pe mine sa urmez aceasta cale a freelancing-ului, renuntand la un job “sigur” intr-o corporatie.

Povestea incepe undeva in primavara lui 2017, cand am cochetat pentru prima data cu ideea de a crea un blog de travel, in care sa prezint experientele mele din calatorii. Scopul pentru care am dorit sa fac acest blog este acela de a imi vedea si de a imi dezvolta aptitudinile de povestitor. De asemenea, mi-am dorit sa ajut cu informatii din experientele mele si pe alti pasionati de calatorii.

Am inceput in acea perioada un blog pe platforma gratuita a lui Google.
unde am inceput sa scriu vreo 2 articole in limba romana, dar in scurt timp mi-am dat seama ca nu e ceea ce trebuie. In primul rand, mi-am dat seama ca daca vreau sa fac un blog ar trebui sa il fac de la inceput asa cum ar trebui sa arate un blog profesionist, nu doar la nivel de hobby. In al doilea rand, am stiut ca daca voi face asta voi scrie in limba engleza, deoarece cei ce sunt pasionati de calatorii, cunosc (sau ar trebui sa cunoasca) limba engleza.

M-am apucat asadar sa prospectez optiunile. Am ajuns la concluzia ca voi alege ca platforma pentru blog WordPress si ca voi cumpara si gazdui un domeniu pe Godaddy.com.

Pana aici a fost usor. Cum aleg numele blogului? Cine se va ocupa de pasii necesari construirii blogului? Cunostintele mele erau zero. Stiam doar cam cum vreau sa arate si ce continut vreau sa public…

Dupa ce m-am jucat vreo cateva zile cu cateva nume de blog, am ajuns la varianta actuala 1life1world1journey.com Am vrut sa exprim in un titlu sugestiv ca avem o singura viata, o lume intreaga de vizitat si o mare calatorie de facut. Zis si facut. Am cumparat si domeniul.

Tot in Primavara lui 2017 am mai facut o descoperire, care urma sa imi schimbe radical perceptia asupra social media, transformandu-ma dintr-un consumator, intr-un creator de continut. In Martie 2017 mi-am cumparat un nou smartphone care a venit cu aplicatia Instagram preinstalata. Cunoasteam Instagram dupa renume dar nu avusesem niciodata cont si nici nu stiam pe cineva sa aiba aceasta aplicatie. Cu aceasta ocazie mi-am facut si eu un cont, urcand in primele zile fotografiile facute cu noul smartphone.
Am descoperit foarte repede conturi foarte faine cu fotografii de calatorie, care m-au inspirat la fel de rapid sa transform contul intr-un cont in care sa prezint sub forma de jurnal, fotografii din calatoriile mele. Datorita formarii mele profesionale cat si simtului estetic dezvoltat, am dorit de la inceput sa prezint fotografiile de pe acest cont intr-o forma structurata, cursiva, usor de urmarit. Mai mult decat atat, am dorit sa ofer pe langa fotografii, informatii despre locurile prezentate. Am dorit acest lucru si pentru a fi usor de urmarit si pentru a inspira cat mai multi oameni sa doreasca sa viziteze si sa vada cu ochii lor aceste locuri.

Instagram m-a cucerit pe loc, pentru ca spre deosebire de alte platforme sociale, este o platforma bazata 90% pe continut vizual, continut care poate spune mai mult decat 1000 de cuvinte.

Incurajat de aprecierile primite si de comunitatea din ce in ce mai mare de la o zi la alta, am decis ca e momentul sa imi dezvolt pasiunea pentru fotografie, respectiv sa urmez un curs de fotografie. Am particpat incepand cu luna Mai 2017 la un curs apropfundat de 12 luni la scoala de fotografie New Age Photography. A fost un curs care m-a ajutat sa inteleg mult mai bine aparatul de fotografiat, functiile lui, m-a ajutat sa inteleg si sa aplic reguli esentiale de compozitie precum si sa invat notiuni de procesare a fotografiilor.
In luna Septembrie a anului trecut, mi-am dat seama ca trebuie sa transform aceste pasiuni pentru fotografie si pentru calatorii in un job permanent. Am stiut din acel moment ca daca vreau sa fac asta va trebui sa calatoresc o data pe luna in o noua destinatie, ca va trebui sa dezvolt blogul (la care pana in momentul respectiv nu facusem altceva decat sa cumpar domeniul) si mai ales ca va trebui sa dedic 100% din timpul meu liber acestor pasiuni. Am planificat asadar “iesirea” mea din mediul corporatist si “intrarea” intr-un domeniu total nou pentru mine – freelancing-ul.

Am inceput sa dezvolt si blogul si mi-am planificat incepand cu luna Octombrie o noua destinatie in fiecare luna. Doresc sa prezint in jurnalul meu atat destinatii internationale cat si locuri minunate din Romania, pentru a prezenta lumii intregi din frumusetile tarii noastre.

Incepand cu luna Septembrie 2018, sunt oficial demisionar din corporatie, freelance photographer, blogger, instagramer, calator de meserie, creator de continut.

Incepe un nou capitol in viata mea, un capitol plin de provocari, de necunoscut. Avand in vedere ca sunt un tip dornic de noi provocari si niciodata nu m-a speriat necunoscutul (dimpotriva – m-a motivat), stiu ca va fi un capitol frumos.

Multumesc tie pentru ca ai avut rabdarea sa citesti aceste randuri, multumesc tuturor celor care m-au sustinut pana acum (facandu-ma sa iau aceasta decizie de renuntare la job mai usor), si multumesc celor care vor fi in continuare alaturi de mine in aceasta calatorie.

Va urma…